DIY - zomerse kwarktaart

DIY - zomerse kwarktaart

Wie jarig is, eet (en maakt) taart! Vandaag is het mijn verjaardag en met deze tropische temperaturen ben ik nog een beetje in de vakantiesfeer blijven hangen. Ik houd van kwarktaart en vandaag heb ik er één gemaakt met een zomers tintje. Een beetje van mezelf en, toegegeven, een beetje van dr. Oetker. 

 

Kwarktaart met mango en kokos!

Dit heb je nodig:

 

- Dr. Oetker pakket voor kwarktaart, naturel

- Magere kwark, 500gram

- Roomboter, 50gram

- Slagroom, 250gram

- Mango, 1

- Kokosmelk, 200ml

 

*springvorm

*mixer


Zo maak je het:

De taartbodem

Leg een velletje bakpapier in de springvorm en klem de rand van de springvorm er omheen.

 

Smelt de boter en meng dit met het zakje bodemmix. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk dit stevig aan. Zet de vorm even in de koelkast.

 

De kwarktaart

Schil de mango en snijdt het vruchtvlees van de kern. Pureer de mango in een kom en voeg de kokosmelk en de taartmix toe. Mix tot een glad geheel.

 

Voeg de kwark en de slagroom toe en mix het zo'n twee minuten.

 

Haal de springvorm uit de koelkast en voeg het taartmengsel toe. Laat de taart zeker 2uur opstijven in de koelkast.


De taart ziet er een stuk feestelijker uit als je 'm versiert. Ik heb gekozen voor kokossnippers rondom de taart en wat gekleurde versiering bovenop.

 

Smullen maar!

Reactie schrijven

Commentaren: 0